Veelgestelde vragen Fiets Centraal

Wachten
 
Kan ik wachten tot mijn fiets klaar is?
 
Ja, dat kan. Wij verrichten een reparatie terwijl u wacht met een kop koffie. Tijdens grote werkzaamheden is er altijd wel een leenfiets beschikbaar
 
Zithouding
Is mijn zithouding op de fiets wel goed?
Indien u op een niet-passende fiets rijdt, kunt u last krijgen van rug, nek, schouders, knieën en polsen. Een fiets moet dus goed passen en elk lichaam is uniek. Fiets Centraal adviseert u graag over welk model fiets en welke framehoogte voor u het beste is. Bovendien kunnen wij in de winkel het zadel, de pedalen, het stuur en de handvatten voor u zó afstellen, dat u in een zo prettig mogelijke houding zit. Hiervoor hebben we een professioneel meetsysteem ter beschikking van Shimano. Bekijkt u hier een kort filmpje hoe zo'n meting in z'n werk gaat.
 
Sleutelen
 
Kan ik bij jullie zelf ook sleutelen aan mijn fiets?
 
Bij Fiets Centraal kunt u zelf ook meesleutelen door de eigen fiets aan de fietstakel te hangen. Dit houdt in dat u de beschikking hebt over professioneel gereedschap. De onderdelen dienen wel afgenomen te worden van de winkel. Ook betaalt u voor het gebruik van de werkplek. Als u er zelf niet helemaal uitkomt, is er altijd een monteur aanwezig die u adviseert. Ook kunt u ervoor kiezen zelf onderdelen via internet te kopen, die u er vervolgens bij ons op komt zetten. In dat geval ligt de huurprijs van de werkplek wel hoger.

Onderhoudstrainingen

Geven jullie zelf onderhoudstrainingen?
 
Ja, we geven onderhoudstrainingen voor dagelijks onderhoud aan de fiets en technische avonden voor de fietscrack. We leren u zelf te sleutelen aan uw fiets, zodat u de meest basale reparaties zelf kunt uitvoeren. Denk daarbij aan banden plakken, remmen herstellen en het maken van verlichting.
 
Fietsvakantie
 
Ik ga op fietsvakantie. Welke tips kunnen jullie me geven?
 
Wij stellen graag een pakket voor u samen om bij te dragen aan een plezierige fietsvakantie. Neem reservemateriaal mee zoals plakspullen, reservespaken, nippels, extra binnenbanden, rem- en derailleurkabels en de juiste gereedschappen. Het is nogal vervelend wanneer uw fietsketting in tweeën breekt in de ‘middle of nowhere’. U kunt bij ons een fietsreparatiecursus volgen om voldoende basiskennis te krijgen van fietstechniek en fietsreparties.
 
Heeft u andere vragen? Die kunt u altijd in de winkel van Fiets Centraal stellen, maar u kunt ook mailen of een berichtje sturen via Facebook. U kunt ook eens kijken op een wielerforum.

Putterweg 15
3851 GA Ermelo
0341 - 26 59 03
info@fietscentraal.nl
Openingstijden
maandag 13:00 - 18:00
dinsdag
 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag (werkplaats gesloten) 09:00 - 16:00