Wie komt je tegen bij Fiets Centraal?

Bij Fiets Centraal wordt u in de winkel ontvangen door diverse enthousiaste en vriendelijke collega's die gepassioneerd zijn door het vak. Allen staan zij onder leiding van de eigenaar: Leo Steijn. We nodigen u van harte uit om de persoonlijke stukjes te lezen, maar misschien nog wel meer om eens gezellig langs te komen!

Leo Steijn de fietsendokter


Ik heb 35 jaar ervaring op de fiets en meer dan 25 jaar in het vak van fietsenmaker. Na wat jaren werken voor collega fietsenmakers ben ik voor mijzelf begonnen en sindsdien heb ik 15 jaar lang een eigen fietswinkel gerund. Na een periode van ziekte en bezinning kwam ik tot de slotsom dat mijn passie ligt bij fietsen, het repareren van fietsen en het doorgeven van mijn kennis aan anderen.
 

Dat doorgeven van kennis gebeurt op een heel hoog niveau als trainer aan de tweewieleracademy, waar ik bestaande collega fietsenmakers bijschool op specifieke onderwerpen rondom fietsonderhoud en fietsreparaties. Echter zet ik ook mijn kennis in voor jongeren uit de regio Ermelo, die wat verder van de arbeidsmarkt staan. Ik laat hen kennis opdoen van het vak, zodat ze een kans krijgen op de arbeidsmarkt. En via workshops breng ik de fietsers uit de regio kennis bij over het onderhoud van de eigen fiets. Elke doelgroep op z'n eigen niveau. De vaders en moeders die de fietsen van het gezin onderhouden, willen vaak andere dingen leren dan de fanatieke wielrenner of MTB' er die de eigen fiets wil onderhouden.
 
Ik maak van Fiets Centraal een zaak met betekenis. Ik wil van betekenis zijn voor de maatschappij, want ik ben op aarde om dingen te leren en mee te geven. Vroeger dacht ik dat ik alles alleen wel wist, maar het heeft zoveel meerwaarde om dingen samen te doen. Ik zocht altijd naar erkenning en liep daardoor op mijn tenen. Nu zie ik dat ik waardig ben en heb met mensen ook een heel ander contact. Dat vertaalt zich in service, kwaliteit en echte betrokkenheid.

 
Tijdelijke team collega's

Vanuit onze drive om maatschappelijke betrokkenheid echt vorm te geven, zult u ook regelmatig iemand treffen in de de zaak die wij opleiden en begeleiden in samenwerking met Multitoon of Intervens.

 


Putterweg 15
3851 GA Ermelo
0341 - 26 59 03
info@fietscentraal.nl
Openingstijden
maandag 13:00 - 18:00
dinsdag
 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag (werkplaats gesloten) 09:00 - 16:00