Fiets Centraal in het Kontact

Breng je fiets naar de ‘fietsendokter’
Nominatie voor tweewielerwinkel van het Jaar
 
ERMELO
Het is koud en nat als je ’s morgens de deur uit gaat. Gehaast haal je je fiets uit de schuur, stapt op – en merkt dat je band lek is. Of dat je versnelling niet meer schakelt, of je rem stuk is. Hoe kom je nu naar je werk of naar school?
Voor deze irritante situatie, die waarschijnlijk iedereen kent, heeft de Ermelose fietsenwinkel Fiets Centraal nu een oplossing. Eigenaar Leo Steijn en zijn team bedachten het Zorgplan voor de fiets. Daarmee voorkom je onnodig onderhoud of reparaties aan je fiets, want deze krijgt elk jaar een grote beurt. ,,Je kunt heel wat problemen voorkomen met regelmatig onderhoud”, weet Steijn uit zijn lange ervaring als fietsenmaker. ,,Wij repareren alle soorten fietsen, ook als je jouw fiets ergens anders hebt gekocht. Maar welke fiets je ook hebt: als je ‘m regelmatig laat nakijken, gaat er veel minder vaak iets stuk. Dat scheelt irritatie, te laat komen en het scheelt in je portemonnee.”
 
WAAROM ZORGPLAN
 Is het dan voor Fiets Centraal wel handig om die zorgplannen te verkopen? Zouden ze niet meer verdienen als mensen hun fiets juist te weinig onderhouden en dus meer reparaties nodig hebben? ,,Misschien wel, maar wij hebben drie redenen om toch te kiezen voor het Zorgplan’’, vertelt Steijn. ,,Ten eerste vinden we het belangrijk dat zo veel mogelijk Nederlanders fit blijven door bewegen op de fiets. Dan moet die fiets wel altijd lekker rijden! Ten tweede kunnen wij de onderhoudsbeurten gespreid door het jaar inplannen, en reparaties laten zich niet plannen. Zo zorgen we voor spreiding van het werk. De derde reden is de belangrijkste: zo’n Zorgplan zorgt voor tevreden klanten. Het is een service. Zie ons maar als fietsendokters. Een arts wil ook het liefst dat zijn patiënt gezond blijft, daarom heeft hij zijn vak gekozen.”

Behalve die jaarlijkse check-up omvat het Zorgplan dat je de remmen, je ketting en je versnellingen zo vaak mag laten afstellen als je wilt. Eén reparatie per jaar is gratis en je krijgt altijd een leenfiets mee als je fiets moet blijven voor reparatie. Dat duurt maximaal 24 uur en kleine reparaties worden gedaan terwijl je wacht. De accessoires die je voor je fiets bij Fiets Centraal koopt, worden voor Zorgplan-houders gratis gemonteerd. En heb je een fiets waarop dat van toepassing is, dan hoort het updaten van de software (van bv. een ‘slimme’ e-bike) er ook nog bij. Steijn: ,,Al onze klanten zijn van harte welkom voor onderhoud of reparaties en Zorgplan-houders geven we nog wat extra aandacht.”
 
NOMINATIE
Vanwege deze klantgerichte en vernieuwende manier van denken is Fiets Centraal genomineerd voor de titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2017. Bij die verkiezing telt de stem van de klant mee. “We willen uiteraard graag dat zo veel mogelijk Ermeloërs op ons stemmen, maar dan moet je natuurlijk eerst zelf ervaren hoe we werken’’, stelt Steijn. ,,Daarom kun je bij Fiets Centraal de komende tijd langskomen voor een gratis reparatie of een gratis workshop fietsonderhoud. En ben je tevreden, help ons dan met je stem op www.tweewielerwinkelvanhetjaar.nl/fietscentraalermelo !’’
 
 
 
“Het is best spannend om het anders te doen dan de branche”
Fiets Centraal hanteert vaste prijzen voor fietsreparatie
 
ERMELO
Het gebeurt iedere fietser af en toe: je fietsband is lek of je versnelling doet het niet meer. Zelf heb je geen tijd voor de reparatie, of je bent gewoon niet zo technisch. Naar de fietsenmaker dan maar, ook al houd je je hart vast wat dat gaat kosten.
Het team van Fiets Centraal in Ermelo was zich ervan bewust dat veel mensen onzeker zijn wat een fietsreparatie kost. Eigenaar Leo Steijn: “Wij willen dat onze klanten met vertrouwen bij ons binnenstappen. Dan helpt het als je precies weet wat je reparatie gaat kosten. Daarom hebben we vaste prijslijsten opgesteld. Een band vervangen? Je kiest of je een goede, een betere of de beste nieuwe band wilt en daar staat een vaste prijs voor. In ronde euro’s. Materiaal en arbeidstijd zitten al in de prijs verwerkt. Ontdekken we een ander mankement aan de fiets, dan repareren we dat alleen na overleg met de klant. Mét vaste prijsopgave. Duidelijk.”
 
PIONIER
De vaste prijslijst is één van de dingen waarin Fiets Centraal zich onderscheidt van branchegenoten. Steijn is een pionier: “De fietsenbranche is enorm in beweging. Er komen webwinkels bij, de e-bike is in opkomst en steeds meer fietsenwinkels verdwijnen. Wij blijven onze klanten meerwaarde bieden. Door de vaste prijzen, door onze kennis te delen in workshops en door ons Zorgplan bijvoorbeeld. Het is spannend om dingen anders te doen dan anderen, maar het levert ons én onze klanten verbetering op.”
 
VERKIEZING
Vanwege hun klantgerichte vernieuwende werkwijze is Fiets Centraal genomineerd voor de titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2017. De stem van de klant telt mee. “We willen dat zo veel mogelijk Ermeloërs op ons stemmen, maar dan moet je natuurlijk eerst zelf ervaren hoe we werken’’, stelt Steijn. ,,Kom daarom bij Fiets Centraal langs voor een gratis reparatie of een gratis workshop fietsonderhoud. Ben je tevreden, help ons dan met je stem op tweewielerwinkelvanhetjaar.nl/fietscentraalermelo!’’

 
“Het maakt niet uit waar je fiets gekocht is”
 
Fiets Centraal repareert alle fietsen

ERMELO
Je nieuwe fiets heeft na een paar weken een stelbeurt nodig. En in de jaren erna reparatie en onderhoud. Maar wat als je hem niet bij je fietsenmaker gekocht hebt? Dikke kans dat je aarzelt om je fiets te brengen, of denkt dat de fietsenmaker jouw fiets liever niet repareert. Bij Fiets Centraal zijn ze er duidelijk over: het maakt niet uit waar je fiets gekocht is.
“Elke fiets is hier welkom”, zegt eigenaar en ‘fietsendokter’ Leo Steijn. Hij zegt het uit de grond van zijn hart. Het gaat hem en zijn team erom dat zo veel mogelijk Nederlanders met gemak en plezier kunnen fietsen.
 
MISSIE
Het is Steijns persoonlijke missie. Hij was fanatiek amateurwielrenner en eigenaar van een fietsenzaak toen hij chronisch ziek werd. Jarenlang werkte hij aan zijn herstel. De fiets hielp hem om zijn conditie weer op te bouwen. Nu is zijn nieuwe fietsenzaak, Fiets Centraal, zijn manier om door te geven wat hij zelf leerde: “Zorg voor je lichaam en voor je geest. Op de fiets bereik je het allebei: ontspanning, buitenlucht en beweging.”
 
VOOR ELKE FIETSER
Alle klanten zijn daarom welkom bij Fiets Centraal. Of ze nou een sportfiets hebben, een e-bike of een oud brik om naar school te trappen. Voor een nieuwe mountainbike, een fietsbel of het plakken van een band. “Iedereen fietst met zijn eigen doel en op zijn eigen manier. Wij zijn er om het elke fietser zo makkelijk mogelijk te maken.”
 
VERKIEZING
Fiets Centraal ontwikkelde onder meer een vaste prijslijst, het Zorgplan voor de fiets en gratis workshops. De innovatieve fietsenzaak dingt mee naar de titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2017, dus probeert Steijn zo veel mogelijk Ermeloërs te overtuigen om op Fiets Centraal te stemmen. “Natuurlijk wil je zelf ervaren hoe we werken”, zegt hij. Daarom biedt hij in januari gratis reparaties en gratis workshops fietsonderhoud. Wie tevreden is, kan op tweewielerwinkelvanhetjaar.nl/fietscentraalermelo zijn stem uitbrengen.

 
Kennis wordt meer als je deelt
Leo Steijn laat klanten profiteren van 40 jaar fietsenkennis
Moet je wel naar de fietsenmaker om je versnelling of je remmen te laten afstellen? Kun je het
jaarlijks onderhoud of het plakken van die achterband niet zelf?
 
De meeste fietsenmakers zullen hun klanten daar niet bij aanmoedigen. Leo Steijn van Fiets
Centraal wel. Hij zorgt wél graag dat z'n klanten dan weten wat ze doen.
Als fietsen en sleutelen al ruim 40 jaar je hobby én je beroep is, weet je er natuurlijk alles van.
'Fietsendokter' Leo Steijn houdt die kennis liever niet voor zichzelf. "Ik wil zo veel mogelijk mensen
lekker op de fiets hebben, dat is mijn missie. Daarom organiseer ik workshops, een wekelijks
fietscafé en lesmateriaal voor basisscholen."
 
Workshops
Of je nou wilt leren om een band te plakken of om zelf je jaarlijks onderhoud te doen, bij Fiets
Centraal kun je ervoor terecht. De afgelopen jaren volgden vele tientallen mensen een workshop
bij Steijn en zijn team. Voor groepen vanaf 6 man zijn ze gratis.
 
Fietspraat
Veel fietsers praten graag met anderen over fietsen. Steijn, zelf voormalig semi-prof, begrijpt dat
helemaal. "Daarom beginnen we in 2017 met een nieuw initiatief: elke vrijdagavond kunnen alle
fietsers bij Fiets Centraal terecht voor ons fietscafé. Gratis, en behalve koffie en thee krijg je advies
van ons en de andere fietsers die je er treft."
 
Educatieve filmpjes
Nederlandse kinderen groeien op met de fiets. Steijn nam het initiatief om een serie korte filmpjes
op te nemen met de titel 'Komt een fiets bij de dokter'. De eerste filmpjes zijn al klaar, de rest wordt
dit jaar opgenomen. Ze behandelen op een toegankelijke en speelse manier de basiskennis over fietsen en fietsonderhoud. "Zo kunnen we in één klap heel veel (jonge) mensen bereiken, die daar de rest van hun leven plezier van kunnen hebben."

Stemmen
In januari biedt Steijn gratis reparaties en workshops aan. Fiets Centraal dingt namelijk mee naar
de titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2017. Wie tevreden is, kan stemmen op
tweewielerwinkelvanhetjaar.nl/fietscentraalermelo
.
 
Komt een fiets bij de dokter…
Ermelose fietsenmaker voor een betere wereld

ERMELO 
Beschouw jij je fiets als vervoermiddel naar werk of school? Is hij voor je hobby of je sport? Leo Steijn juicht elke vorm van bewegen toe, liefst op de fiets natuurlijk. Steijn heeft een missie: gezonde klanten en een gezonde fietsenbranche.

Leo Steijn is eigenaar van Fiets Centraal in Ermelo. Daarvoor had hij een andere fietsenzaak, maar hij werd ziek en moest zijn zaak opgeven. Hij herstelde, mede door gezond bewegen op de fiets, en kwam terug met de missie om zo veel mogelijk Nederlanders óók gezond op de fiets te krijgen.
 
Allemaal op de fiets
De Volkskrant meldde zaterdag de nieuwste onderzoeksresultaten: minder zitten en meer bewegen zorgt ervoor dat je járen langer leeft. Koren op de molen van Steijn: “Fiets Centraal helpt onze klanten daarbij. Door goeie fietsen te verkopen en ze op maat af te stellen. Door vaste prijzen voor reparaties. Door een Zorgplan waarmee we je fiets altijd in conditie houden. Als je fiets lekker rijdt, pak je ‘m eerder.”
 
Gezonde fietsenmakers
De innovatieve aanpak van Fiets Centraal spreekt ook vakgenoten aan, dus gaat Steijn zijn aanpak overdragen aan collega’s. “Fietsenwinkels hebben het moeilijk”, vertelt hij. “Onze aanpak is een soort ‘deltaplan voor de fietsenbranche’. We geven duidelijkheid. We werken efficiënt. En we onderscheiden ons van internetwinkels doordat ons team bestaat uit mensen met verstand van fietsen en met hart voor fietsers.”
 
Gezonde wereld
Steijns maatschappelijke betrokkenheid gaat nog verder. Via crowdfunding maakt hij educatieve fietsfilmpjes (zoek op YouTube op ‘Komt een fiets bij de dokter’). En komende nazomer fietst hij weer Italiaanse bergen op als sponsor voor Stichting Energy4All, die geld ophaalt voor onderzoek naar medicijnen tegen energiestofwisselingsziekten bij kinderen.
 
Stemmen
In januari biedt Steijn gratis reparaties en workshops aan. Fiets Centraal dingt mee naar de titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2017. Wie tevreden is, kan stemmen: tweewielerwinkelvanhetjaar.nl/fietscentraalermelo.

 

Putterweg 15
3851 GA Ermelo
0341 - 26 59 03
info@fietscentraal.nl
Openingstijden
maandag 13:00 - 18:00
dinsdag
 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag (werkplaats gesloten) 09:00 - 16:00